Hoitola

 

 

Hoitoon tulevilla kissoilla tulee olla voimassaolevat rokotukset. Rokotusohjelmasta voit kysyä tarkemmin eläinlääkäriltäsi.

Hoitokissa tai saman talouden useampi kissa, saa käyttöönsä ikkunallisen huoneen, joka on sisustettu kodinomaisesti. Huoneessa on erilaisia peti- ja piilopaikkoja, kiipeily- ja kynsienteroitusmahdollisuuksia, ikkunalliset ja molemmin puolin lukittavat huoneenovet, huonekohtaisesti säädettävä lattialämmitys, hiekkalaatikot hiekkoineen, ruoka- ja vesikupit. Ruoka ei sisälly hoitojaksoon, mutta tarvittaessa lisämaksusta voimme tarjota ruuan myös hoitolan puolesta. Käytämme vain laadukkaita, viljattomia, lisä- ja väriaineettomia ruokia (Arion, Applaws, Schesir, BritCare, Animonda). Kissalle voi halutessaan tuoda myös omat kupit, hiekkalaatikot, lelut, pedit, kiipeilytelineet jne. Toivottavaa olisi, että kissan mukana tulisi jotain tuttua ja kodille tuoksuvaa, tuomaan turvaa etenkin ensimmäisellä hoitokerralla (oma peti, -lelu, omistajan vaate tms.). Kaikki huoneet on varustettu valvontakameroilla. Hoitolassa on koko ajan pistorasiassa Feliway-haihdutin (naamaferomonivalmiste) luomassa turvallisuuden ja rauhallisuuden tunnetta kissoille. Hoitolassamme on Verisuren hälytysjärjestelmä (palo-, vesi- ja murtosuojaus).

Toisilleen vieraita kissoja ei edes hetkellisesti pidetä samoissa tiloissa eikä niillä ole näköyhteyksiä toisiinsa. Näin varmistetaan että kissa tuntee olonsa viihtyisäksi ja turvalliseksi hoitolassamme.

Päivittäisten hoitotoimenpiteiden (ruokinta, vesien vaihto, hiekkalaatikoiden siivous, tilojen puhtaanapito…) lisäksi kissojen kanssa seurustellaan ja leikitään, niitä harjataan ja rapsutellaan. Omistajan luvalla ja mikäli kissa vaikuttaa sosiaaliselta, uteliaalta ja rohkealta, se saa valvotusti liikkua päivisin myös huoneensa ulkopuolella, kuitenkin vain sisätiloissa (toimisto- ja aulatilassa sekä käytävällä) ja yhden omistajan kissa/kissat kerrallaan.

Hoitolan tilat

Kesällä 2015 hoitolamme ensimmäiset hoitokissojen huoneet, kolme (3) kpl valmistuivat. Kesällä 2016 valmistui laajennus, ja saimme kuusi (6) uutta huonetta, toimisto- ja myymälätilat. Hoitolamme pystyy nyt yhdeksällä (9) huoneella vastaamaan paremmin kysyntään sekä toimimaan keskitetysti ja asiakasystävällisesti samojen seinien sisällä. Kiireaikoihin pystymme tarjoamaan myös kaksi lisähuonetta kotoamme. Kesällä 2018 valmistui hoitolan keittiö ja syksyllä 2018 asiakas WC sekä varasto-, ja pyykinpesutilat.

 

Hoitokissojen kohdalla etenemme ja toimimme kissojen omaan tahtiin. Varsinkin uusien hoitokissojen kohdalla, jotka ovat ensimmäistä kertaa meillä, annamme kissojen rauhassa tutustua meihin, huoneeseensa ja ympäristöönsä. Kissa valitsee itse, haluaako se lähestyä meitä, antaako koskettaa itseään ja haluaako se seuraa. Lähes poikkeuksetta jokainen ensimmäistä kertaa meillä lomaansa viettävä kissa, lähestyy meitä puskien, kehräten ja silityksiä kaivaten melko pian saapumisensa jälkeen. Mutta jos kissa ilmaisee, ettei halua syliin tai silitettäväksi, hyväksymme sen. Silloin se on kissan oma päätös ja kunnioitamme sitä. Väkisin emme tee kissoista kavereita, vaan kissa itse saa tehdä päätöksensä, riittääkö sille perusseuranpito vai haluaako ja kaipaako se enemmän seuraa ja hellyyttä, jota sitten mielellämme sille annamme. Toimimme kissan omilla ehdoilla.

Ulkoilutarhoja meillä ei vielä ole, mutta niitä rakennamme tulevaisuudessa. Mikäli kissa on tottunut valjaisiin ja hihnaan, sen kanssa voidaan ulkoilla kissan omaan tahtiin pihapiirissämme, maaseudun elämää katsellen. Kissa ulkoilee aina vain valvonnan alla ja kytkettynä (valjaissa + hihnassa), joten karkaamisen tai vahingoittumisen vaara on minimoitu.

Kissojen huoneet siivotaan ja desinfioidaan, petivaatteet ja matot pestään/vaihdetaan ja hiekkalaatikot sekä -lapiot desinfioidaan (käytämme sekä kloriittia että VirkonS:ää) aina hoitolaisten vaihtuessa. Hoitolatoimintamme on vakuutettu LähiTapiolassa.

Mikäli kissalla on jokin lääkitys, se ei ole este hoitoon tulemiselle. Lääkityksellä olevat kissat lääkitään ammattitaidolla eläinlääkäriltä saatujen, kissan mukana tulevien ohjeiden mukaisesti (muistathan ottaa kissan lääkkeet mukaan hoitojaksolle). Tablettien ja nestemäisten (oraaliliuosten) lisäksi myös pistosten antaminen onnistuu.

Tuonti- ja noutoajat sovitaan hoitojaksoa varatessa. Varsinaisia aukioloaikoja meillä ei ole, pyrimme joustamaan omistajien toiveiden mukaan. Mikäli sovitut tuonti- tai hakuajat muuttuvat, toivomme teidän ottavan yhteyttä mahdollisimman pian.

Hoitolaamme saa mielellään käydä tutustumassa etukäteen. Soitathan kuitenkin ensin sopiaksesi tutustumiskäyntiajan. Haluamme välttää jatkuvaa asiakasliikennettä ja taata eläinhoitolaisillemme rauhallisen ja viihtyisän hoitoympäristön.

Jokaisesta kissa-asiakkaasta täytetään hoitosopimus sen tullessa ensimmäistä kertaa hoitoon. Varaathan kissaa tuodessasi sen verran aikaa, että ehdimme jutustella hetken ja täyttää hoitosopimuksen. Hoitosopimuksia päivitetään myöhemmin mikäli siihen on tarvetta.