top of page
Kissojen kouluttaminen.jpeg

Kissojen kouluttaminen ja käytösneuvonta

 Älykkäänä eläimenä kissa oppii asioita nopeasti, kun niitä sille oikeaoppisesti, kissan mielen tuntien ja positiivisia koulutusmetodeja käyttäen opetetaan. Kissojen mieleen ja niiden lajityypilliseen käyttäytymiseen olen tuntenut kiinnostusta jo ala-asteelta lähtien. Kissa on yksi väärinymmärretyimmistä eläimistä ja niiden käyttäytymisestä liikkuu vielä tänäkin päivänä useita vanhentuneita ja jopa virheellisiä tulkintoja.

Kissojen kouluttaminen helpottaa esimerkiksi hoitotoimenpiteiden tekemistä (harjaaminen, lääkintä, kynsien leikkuu jne.) kun ne on erikseen kissalle opetettu. Myös muut arjen tilanteet (mm. kuljetuskoppaan meno, matkustaminen) helpottuvat kouluttamisen myötä, mikä parhaimmillaan entisestään lujittaa kissan ja omistajansa välistä suhdetta sekä vähentää tilanteissa koettua stressiä, niin kissan kuin sen omistajankin kohdalla.

”Sirkustemppujen” kouluttaminen ei niinkään ole minun juttuni, toki niitäkin on välillä ja kissan virikkeellistämisen vuoksi ihan mukava tehdä. Mielenkiintoni ja painopisteeni on nimenomaan kissojen käyttäytymisen tunteminen ja käyttäytymiseen liittyvien ongelmatilanteiden tunnistaminen ja käytösmallien muokkaaminen. 

 

Stressiherkkänä eläimenä kissa reagoi usein vahvasti ympäristössä tapahtuviin muutoksiin mitkä saattavat johtaa ns. ei-toivottuun käyttäytymiseen. Käytös voi ilmetä mm. pissaamisena hiekkalaatikon ulkopuolelle, vaikka aiemmin kissa on ollut täysin sisäsiisti. Kissa ei tällöin protestoi, eli kissalla ei ole kykyä ajatella, että: ”Ähäkutti, teempäs kostoksi pissat sun sänkyyn, kun lähdit töihin ja jätit mut kotiin”.  Taustalla on aina jokin syy, joko fyysinen tai psyykkinen. Sen tunnistaminen ja korjaaminen on ensiarvoisen tärkeää, etenkin kissan, mutta myös omistajan hyvinvoinnin ja tasapainoisen elämänlaadun turvaamiseksi.

Ei-toivottuihin paikkoihin pissaamisen lisäksi kissoilla on myös muita ongelmakäytöksiä (pureminen, raapiminen, yöllinen levottomuus, yllättäen alkanut hyökkäily perheen toista kissaa kohtaan jne.). Ongelmakäytökset johtuvat usein siitä, ettei kissan käyttäytymistarpeita ole tunnistettu tai on tulkittu niitä tahattomasti puutteellisesti. Näihin tilanteisiin haen mielelläni omistajan kanssa ratkaisua.

Olen valmistunut Eläintenkouluttajaksi (at) vuonna 2019. Eläimet, joiden kouluttamiseen keskityin ovat kissa ja koira. Koirien kouluttamista en tee maksusta, keskityn lähinnä omien koiriemme sekä tuttujemme koirien kouluttamiseen. Kissoja olen kouluttanut pääsääntöisesti vain hoitolassa, koronapandemiasta johtuen. Jatkossa tulen keskittymään mm. puhelin- sekä sähköpostineuvontaan, asiakaskäynnit tulevat kuvaan toivottavasti tässä myöhemmin.

Puhelinneuvonta:

1 kerta 30€ (30 min)

2 kertaa 50€ (2 x 30 min)

Sähköpostineuvonta:

Maksimissaan 1-3 kysymystä 30€

Hinta sisältää kaksi sähköpostivastausta minulta, koskien alkuperäistä kissan omistajan lähettämää kysymystä. Voit siis vielä toisessa viestissä kommentoida saamiasi vastauksia sekä kysyä niihin selvennystä tai tarkennuksia, mikäli joku asia jäi mietityttämään.

Koulutuksen varaaminen:

Ota yhteyttä sähköpostilla (minna.ahonen(at)jokiniemenkissahoitola.fi) tai puhelimella 0406303343 (HOX puhelut tähän numeroon, ei hoitolan numeroon)

Yhteydenottosi jälkeen sovitaan aika kouluttamiselle/neuvonnalle. Huomioithan että koulutuksen/neuvonnan maksu tulee näkyä yrityksen tilillä ennen koulutuksen/neuvonnan aloittamista.

Mikäli jokin jäi askarruttamaan mieltäsi, ota yhteyttä niin keskustellaan lisää 😊

ASIAKASKÄYNNIT

Tällä hetkellä en tee pääsääntöisesti asiakaskäyntejä, johtuen päätyöni (kissahoitola) asettamista aikataulurajoitteista. Tiedotan heti, mikäli tähän tulee muutosta.

 

Olen Suomen eläintenkouluttajat ry:n jäsen

ja olen sitoutunut noudattamaan yhdistyksen eettisiä sääntöjä

suomen_elaintenkoulututtajat-logo_transparent_web_0.5x-e1603622008979.png

*Tätä sivua täydennetään myöhemmin*

bottom of page